Министерството на здравеопазването в Британска Колумбия, Канада, премахна над десет симптома

...
Министерството на здравеопазването в Британска Колумбия, Канада, премахна над десет симптома
Коментари Харесай

Британска Колумбия намали симптомите, при които деца не се допускат в градини и училища |

Министерството на опазването на здравето в Британска Колумбия, Канада, отстрани над 10 признака от листата, за които родителите би трябвало да следят всяка заран преди да изпратят децата си на училище и детска градина, съобщи.

След отварянето на учебните заведения в провинцията Британска Колумбия родителите бяха призовани да наблюдават за признаци на ковид, като здравните управляващи сформираха дневен лист за инспекция. Симптомите са 18 на брой и включват висока температура, тресчица, зной.

Родителите трябваше да задържат у дома децата си, в случай че проявят някой от изброените признаци.

Сега в списъка остават единствено седем признака.

Преди

Повишена температура

Втрисане

Кашлица или обостряне на хронична кашлица

Задух

Болки в гърлото

Хрема или запушен нос

Загуба на подушване или усет

Главоболие

Умора

Диария

Загуба на вкус

Гадене и повръщане

Болки в мускулите

Конюнктивит (зачервяване на очите)

Виене на свят

Чувство за дезориентация

Болки в корема

Обриви или обезцветяване на пристите на ръцете и краката

Списъкът в този момент

Повишена температура

Втрисане

Кашлица или обостряне на хроничната кашлица

Задух

Загуба на усет или подушване

Повръщане или гадене

Диария

Промяната е направена, тъй като при останалите признаци от първичния лист има " доста ниска възможност " те да демонстрират, че детето е инфектирано с COVID-19, оповестяват от локалното здравно министерство.

" Някои от отстранените от листата признаци са доста постоянно срещани при децата, по тази причина пораждат опасения, че могат да стана причина за ненужното им неявяване ", прибавят от министерството.

Новите правила важат за децата от детските градини и учениците до 12-ти клас.

Учители и някои родители изричат паника, че изпращането на дете с течащ нос или кашлица в детските заведения и училищата е притеснително, добавя CBC.

" Разбирам претекста, в листата има доста признаци. Но не желая посланието да е, че е задоволително дете със запушен или течащ нос или кашлица - или пък и с двете - да бъде изпратено на учебно заведение ", споделя пред медията майка на две деца. Тя прибавя, че утвърждава рекомендацията на здравните управляващи всеки обособен признак да се следи у дома 24 часа или да се потърси лекарско мнение, в случай че симтомите са най-малко два.

В същото време доктор Бони Хенри от здравната работа в Британска Колумбия разяснява, че измененията са наесени след наблюдения в региона, в страната и по света. По думите на доктор Хенри не при всеки признак е належащо детето да не посещава учебно заведение. Но при нараснала температура или кашлица това е наложително, тъй като тогава е доста по-вероятно децата да са заразни - с COVID-19 или други инфекции.

Д-р Бони Хенри назовава смяната " балансираща " - стъпка, която ще разреши на децата да бъдат повече време в учебно заведение, като в същото време се управлява и рискът от болести.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР